Stel een vraag
de Lingebrug hoveniers
Cuneraweg 3b
4051CE Ochten
de Lingebrug hoveniers
de Lingebrug hoveniers
Cuneraweg 3b
Ochten
www.delingebrug.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Tuinmeubelen RVS - Tuinmeubilair RVS - Tuinbanken RVS - Tuinstoelen RVS

Tuinmeubelen van RVS (RVS AISI 304)

Is roestvrij staal hetzelfde als roestvast staal?
Roestvast staal wordt in de volksmond ook wel roestvrij staal genoemd. De Duitser heeft het over Edelstahl en in veel andere landen praat men over inox of inoxydable. Met al deze termen wordt hetzelfde materiaal bedoeld. Technisch gezien is echter de enige correcte, Nederlandse benaming ‘roestvast’ staal, ook wel afgekort als R.V.S.

Roestvast staal is er in tientallen verschillende kwaliteiten met allemaal hun specifieke eigenschappen, dus ook tussen roestvast staal en roestvast staal kan veel kwaliteits-verschil zitten.

Moet ik de RVS tuinmeubelen in de winter binnen halen?
Roestvast staal is bij uitstek geschikt voor buitengebruik. Kenmerkend voor roestvast staal is de onderhoudsvrijheid en de slijtvastheid van het materiaal. Het weer en de seizoenen hebben geen invloed op het uiterlijk van het materiaal. U kunt onze producten dan ook gerust zomer en winter buiten laten staan.

Wat voor onderhoud heb ik aan de roestvast stalen tuinmeubelen?
Zoals al aangegeven is roestvast staal in principe onderhoudsvrij. Het grote voordeel is dan ook dat u uw plantenbakken niet ieder jaar opnieuw hoeft te schuren en te schilderen. Wij kunnen echter niet voorkomen dat er wat bijv. stof op uw producten komt. U kunt roestvast staal heel makkelijk schoonmaken met een sopje. Voor hardnekkige vlekken kunt u evt. Cif in combinatie met een sponsje gebruiken. Daarnaast kunt u bij ons ook een spuitbus met RVS Polish & Cleaner verkrijgen (500 ml) waarmee u uw producten weer als nieuw kunt laten blinken.

Kunnen de roestvast stalen tuinmeubelen echt niet roesten?
Roestvast staal kan uit zichzelf, d.w.z. van binnenuit, niet roesten. Door invloeden van buitenaf kunnen er onder bepaalde omstandigheden echter wel plekjes ontstaan. Denk hierbij bij aan producten die onder een sproeier met grondwater (ijzerhoudend!) hebben gestaan of een fontein-opstelling waarin stalen koppelingen zijn gebruikt (welke gaan roesten). Het is dus altijd belangrijk om er voor te zorgen dat het roestvast staal niet met andere metalen in aanraking komt welke kunnen gaan roesten.

In een agressieve omgeving (in de nabijheid van water of industrie) is het daarnaast aan te bevelen om uw producten regelmatig (ook in de winterperiode) schoon te maken met een sopje en enkele malen per jaar te poetsen met de Stainless Steel Polish & Cleaner.

Kan ik de roestvast stalen tuinmeubelen ook direct aan zee toepassen?
Roestvast staal is ook uitstekend geschikt voor gebruik aan zee, het is in dat geval echter wel van belang in de gaten te houden dat uw producten uit roestvast staal van zgn. ‘Marine Quality’ vervaardigd zijn. RVS met kwaliteit 316 is namelijk beter zeewater- en zuurbestendig dan de standaard kwaliteit (AISI 304). Gewoonlijk adviseren wij binnen een straal van 10 km van zee te kiezen voor de zwaardere kwaliteit. Een aantal van onze producten worden standaard geproduceerd in deze 316 kwaliteit, voor de overige producten geldt dat dit tegen meerprijs mogelijk is. Overigens geldt ook voor producten van zwaardere kwaliteit dat u in een agressieve omgeving (zoals direct aan zee) wat meer onderhoud aan het RVS heeft dan in het binnenland. U kunt wat dat betreft de producten prima onderhouden met de door ons bij te leveren RVS Polish & Cleaner.

Worden de roestvast stalen tuinmeubelen niet ontzettend heet in de zon?
Roestvast staal heeft van nature de eigenschap dat het zich enigszins aanpast aan de omgevingstemperatuur. In de winter zal het materiaal dan ook wat kouder aan voelen, in de zomer wat warmer.

Lees meer
Lees minder